SAMSUN / İLKADIM - 19 Mayıs Lisesi

OKULUMUZUN İLKELERİ

MİSYONUMUZ (ÖZGÖREVİMİZ)

Biz, çağdaş, evrensel ve ulusal değerleri,  bilimsel yöntemleri, öğretmen veli işbirliği içersinde kullanarak, ülkemizin  gereksimin duyduğu "İYİ" insan modeline uygun öğrenci yetiştirmek  için çalışırız.

İYİ  İNSAN YETİŞTİRMEK   Erdemden yana tavır koyabilen   Kendisiyle ve çevresiyle barışık   Sorumluluk ve ödevlerini yerine  getirebilen   Haklarını koruyabilen   Kendini gerçekleştirebilen   Birey olabilen İnsanlığın  ortak değerlerini benimsemiş Değişime ve yenileşmeye açık   Bilgiye ulaşma yollarını bilen   Önyargı  ve art niyetten uzak   Görgü kurallarına bağlı   İletişimi  güçlü   Sorgulayabilen   Doğayı seven ve koruma bilincini kazanmış Katılımcı, paylaşımcı, dayanışmacı, ölçülü   Diyaloga açık   Düşüncelere saygılı Her türlü şiddet davranışından uzak   Üretebilme  yeteneğini kullanabilen İnsan  hak ve özgürlüklerini savunabilen   Girişimci Yerel ve evrensel değerlerin bilincinde  olan bireylerdir.

Ondokuzmayıs Lisesi tarihi  kimliğiyle yarattığı kurum kültürünü, değerleriyle birleştirerek bir davranış  haline getirme gayreti içindedir.

VİZYONUMUZ

Çağdaş, demokratik, bilimsel ve akılcı eğitim yöntemleri uygulayarak mutlu  bir ülke ve huzurlu bir gelecek için uğraş veren, ulusal saygınlığa sahip bir  eğitim kurumu olmak.

DEĞERLERİMİZ

• Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlılık
  • Çağdaşlık
  • İlericilik